Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Splošno

Podjetje Omega Finance d.o.o. se ukvarja s strokovnim finančnim izobraževanjem in svetovanjem. Izobražujemo in usposabljamo udeležence iz številnih mednarodnih in regionalnih bank, ki poslujejo na področju srednje in vzhodne Evrope. Redno izvajamo javne seminarje s katerimi ponujamo široko paleto bančnih in finančnih znanj.

Podjetje Omega Finance d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko informacijskega sistema Omega Finance, skrbno varovalo z najvišnjo stopnjo zasebnosti v skladu z veljavno zakonodajo. Namen naše politike zasebnosti je, da vas seznanimo s tem, kako vaše podatke zbiramo, za katere namene bomo pridobljene osebne podatke uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki, ki jih hranimo o vas.

Podjetje Omega Finance se zavezuje, da bo po svojih najboljših močeh varovalo podatke in zasebnost obiskovalcev spletnih strani Omega Finance. Ne bo jih posredovalo tretji osebi oziroma jih uporabilo v druge namene.

Upravljalec podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov je Omega Finance, izobraževanje in svetovanje, d.o.o., Slovenska cesta 9b, 1000 Ljubljana, telefon: 041 647 502, spletna stran: www.omegafinance.si, elektronski naslov: info@omegafinance.si

Ker obdelava osebnih podatkov pri upravljavcu ne zajema rednega in sistematičnega obsežnega spremljanja posameznikov in ker upravljavec ne obdeluje posebnih vrst osebnih podatkov in/ali podatkov v zvezi s kazenskimi obsodbami in prekrški, upravljavec ne bo imenoval posebne pooblaščene osebe za varstvo podatkov.

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so informacije, ki vas neposredno ali posredno določajo kot posameznika, pri čemer »posredno« pomeni v kombinaciji z drugimi informacijami, npr. z vašim imenom, poštnim naslovom, e-poštnim naslovom, telefonsko številko, identifikacijsko številko, podatki o lokaciji ali drugimi identifikatorji.

Katere osebne podatke zbiramo?

Če ste obiskovalec spletnih strani Omega Finance d.o.o. (www.izobrazevanje.org), o vas zbiramo podatke le z uporabo piškotkov. Če ste uporabnik storitev Omega Finance d.o.o. (npr. ste se prijavili na dogodek, ki ga organiziramo), o vas zbiramo tudi druge osebne podatke, ki jih potrebujemo za izvajanje storitev, ki ste jih naročili.

Ti osebni podatki so:
• ime in priimek
• e-poštni naslov
• telefon
• podatke za izdajo računa (ime in priimek udeleženca ter kontakte osebe, naslov in poštna številka ter davčna številka pravne osebe)
• informacije, ki nam jih posredujete o drugih osebah – kontaktni podatki udeleženca v kolikor prijavo naredi druga oseba
• informacije iz drugih virov, ki nam pomagajo posodabljati, razširjati in analizirati naše evidence ter prepoznavati nove stranke in nuditi izdelke in storitve, ki bi vas lahko zanimale
• informacije zbrane samodejno na spletu – zbiramo lahko podatke o vaših interakcijah z nami, vključno z vašim IP naslovom, zgodovino brskanja, medtem ko ste na naši spletni strani. Vsebino zbiramo s pomočjo tehnik analitike, kot so piškotki ali podobne tehnologije za analiziranje trendov, upravljanje spletne strani, spremljanje uporabnikovih gibanj po spletnem mestu in zbiranje demografskih podatkov o naši uporabniški bazi kot celoti. Nimamo dostopa do nastavitev naprave in jih ne moremo nadzirati.

Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov

Osebne podatke za namen obdelave in uporabe zbiramo v primeru, če se kot uporabnik naših spletnih strani prostovoljno odločite, da nam boste posredovali takšne podatke, ali nam zato dajete soglasje. V takšnih primerih se strinjate s predmetnimi pogoji uporabe. Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vaše soglasje.

Na naši spletni strani lahko izpolnite spletni obrazec, s katerim oddate vašo prijavo na izobraževanje, se prijavite na e-novice, nam pošljete vaše vprašanje v zvezi z našimi storitvami, izpolnite obrazec za obveščanje o novih terminih izobraževanj, se naročite na brezplačno predstavitev naših izobraževanj ali naročite brezplačni katalog izobraževanj Omega Finance.

Omega Finance d.o.o. bo podatke, ki jih pridobi na spletni strani www.izobrazevanje.org uporabljala izključno za naslednje namene:

• za pošiljanje e-poštnih sporočil (e-novic) in koristnih, zanimivih, poučnih in pomembnih tem, ki jih pokriva ponudba Omega Finance d.o.o., za obveščanje o izobraževanjih, novostih v ponudbi, akcijah. Soglasje za prejemanje oglasnih sporočil lahko kadarkoli prekličete s kilikom na povezavo v nogi sporočila
• za komuniciranje (elektronsko ali po telefonu) s prijavljenimi udeleženci ter kontaktnimi osebami v zvezi s prijavo na izobraževanje. Vsi zbrani podatki ob prijavi (na spletni strani, preko elektronske pošte ali po telefonu), se zbirajo z namenom opravljanja osnovne dejavnosti podjetja Omega Finance d.o.o., tj. organiziranje izobraževanj, in sicer za odgovor na vaše povpraševanje, za pripravo ponudbe, za pripravo in sklenitev pogodbe ter za izvajanje pogodbe. Ker je obdelava teh informacij nujna za izvedbo same storitve, se obdelava teh podatkov lahko vrši že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje (zakoniti interes). Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo poslati ponudbe ali z vami skleniti pogodbe. S prijavo na izobraževanje vpisane osebne podatke obdelujemo z namenom vodenja evidence udeležencev ter kontaktiranja po e-pošti ali telefonu v zvezi s prijavo, potekom, vsebino, lokacijo dogodka in zadovoljstvom v zvezi z dogodkom, za pošiljanje prezentacij ter drugih gradiv ter obveščanju o tematikah, ki bi vas glede na vsebino dogodka utegnile zanimati
• za kontaktiranje po telefonu (stacionalni in mobilni) z namenom predstavitve ponudbe Omega Finance d.o.o. oz. neposrednega trženja
• za pošiljanje navadne pošte z namenom predstavitve ponudbe Omega Finance d.o.o. oz. neposrednega trženja
• za spremljanje branja poslanih e-poštnih sporočil, in sicer katero e-poštno sporočilo ste odprli oziroma niste odprli, katere povezave ste odprli oziroma kliknili (katere vsebine ste brali oz. si jih ogledovali), koliko časa ste jih brali ali si ogledovali posamezno vsebino
• za segmentiranje oz. profiliranje uporabnikov na podlagi dejstev iz prejšnje alineje in nadaljnje pošiljanje prilagojenih (individualiziranih) e-poštnih sporočil, kar pomeni, da lahko različni uporabniki prejmejo e-poštna sporočila z različno vsebino z namenom boljšega (bolj relevantnega) obveščanja in doseganja višje stopnje odzivnosti na poslana e-poštna sporočila
• za potrebe remarketinga preko sociajalnih mrež (Google, Facebook, Linkedin) z namenom boljšega (bolj relevantnega) obveščanja posameznikov in doseganja višje stopnje zavzetosti uporabnikov
• za vse druge namene, za katere se specifično strinjate pri sodelovanju z upravljavcem.

Ti podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja, pri čemer lahko soglasje za prejemanje oglasnih sporočil kadarkoli prekličete.

Vaše osebne podatke obdelujemo tudi takrat, ko to od nas zahteva zakon. Primer namena take obdelave je obdelava vaših osebnih podatkov za potrebe sodnih ali upravnih postopkov.

Upravljavec lahko podatke obdeluje tudi na podlagi zakonitega interesa, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine uporabnika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov. V primeru uporabe zakonitega interesa upravljavec vedno opravi presojo skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Uporabniki podatkov

Vsi podatki, zbrani na podlagi zgoraj navedene pravne podlage, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani in ne bodo posredovani tretjim osebam.

V okviru zakonskih pristojnosti se vaši osebnih podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

• ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev
• ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme
• administratorju in skrbniku spletne strani
• v nekaterih primerih ponudnikom storitev (tretje osebe), ki nam omogočajo dostop do spletnih strani in razvoj aplikacij, gostovanje, vzdrževanje, varnostno kopiranje, shranjevanje, navidezno infrastrukturo, obdelavo plačil in druge storitve za katere lahko zahtevajo dostop do njih ali njihovo uporabo
• izvajalcem za gostitev podatkovne baze in aplikacij, za storitve obdelave podatkov ali za pošiljanje informacij, ki ste jih zahtevali, za zagotavljanje podpornih storitev, ipd.

Obdobje hrambe

Obdobje hrambe podatkov je za čas delovanja podjetja oz. do preklica, v kolikor uporabnik to zahteva in se zgoraj omenjeni podatki izbrišejo iz našega sistema. Drugačen rok hrambe velja za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (računovodski, davčni, …).

Izbris osebnih podatkov lahko kadarkoli zahtevate tako, da nam pošljete sporočilo na e-pošto: info@omegafinance.si.

V podjetju Omega Finance d.o.o. ne bomo izbrisali tistih podatkov, ki jih potrebujemo, da si zagotovimo dokaz, da smo podatke o osebi izbrisali (t.i. revizijska sled) in tiste, ki jih hranimo o osebah, ki ne želijo, da jih Omega Finance d.o.o. v prihodnje kontaktira (elektronski naslov, ime, priimek).

Način varstva vaših podatkov

Omega Finance d.o.o. se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete, zato bomo storili vse, da osebne podatke zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Omega Finance ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu Omega Finance, določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na podjetje, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Osebne podatke hranimo v računalniški in/ali tiskani obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov. Osebni podatki v tiskani obliki so varovani v omarah do katerih imajo dostop le zaposleni Omega Finance d.o.o..

Vaše pravice

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov vam Omega Finance d.o.o. zagotavlja naslednje pravice v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov:

• dostop do osebnih podatkov,
• posodobitev osebnih podatkov,
• izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo,
• zahtevo, da prenehamo uporabljati vaše podatke oz. omejite njihovo obdelavo,
• ugovarjanje obdelavi osebnih podatkov,
• odjava iz komunikacij: z odjavo iz vsakega e-sporočila lahko onemogočite prejemanje trženjskih ali promocijskih e-poštnih sporočil

Če želite uresničiti karkoli od zgoraj navedenih pravic, nas o tem obvestite preko elektronske pošte info@omegafinance.si. Vašo zahtevo bomo skrbno preučili in vam podali odgovor v roku 30 dni od prejete zahteve. Mogoče bomo potrebovali dodatno potrditev vaše identitete.

Piškotki

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Katere piškotke uporablja spletno mesto izobrazevanje.org?
Piškotki aplikacije
PiškotekDomenaNamenTrajanjePodjetje
cx_idcontentexchange.meZajem in obdelava podatkov za tržne raziskave, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu. Preberi več: https://si.contentexchange.me/page/splosni-pogoji2 letiIRV
Analiza prometa
PiškotekDomenaNamenTrajanjePodjetje
_gaizobrazevanje.orgAnaliza prometa2 letiGoogle Analytics
Družabna omrežja in spletne storitve
PiškotekDomenaNamenTrajanjePodjetje
*twitter.comsocial network TwitterrazličnoTwitter

Nastopajo lahko tudi piškotki drugih storitev. Našteti so najpogostejši.

Onemogočanje piškotkov

Sami se lahko odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov v svojo napravo. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Sledite eni od spodnjih povezav za podrobnejša navodila:

Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

Sprememba politike zasebnosti

Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko zasebnosti po lastni presoji in po potrebi kadarkoli spremenimo in prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Kontakt

Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba pri Omega Finance d.o.o., telefonska številka: 041 647 502, elektronski naslov: info@omegafinance.si

Ljubljana, 23.05.2018