Loading Events

All Events

 • This event has passed.

Izvedeni finančni instrumenti v praksi

31 March 2022 @ 9:00 am - 1 April 2022 @ 3:00 pm
590 EUR
Izvedeni finančni instrumenti

Izvedeni finančni instrumenti v praksi

Kljub finančni krizi banke in podjetja še vedno uporabljajo valutne in obrestne izvedene finančne instrumente za zavarovanje izpostavljenosti, ki izhajajo iz njihovega vsakodnevnega poslovanja. Pretirana in nerazsodna uporaba teh instrumentov pred finančno krizo pa nas opozarja, da moramo res dobro poznati svoje poslovanje in svoja tveganja ter se šele na podlagi tega odločati za njihovo zavarovanje.

Cilj izobraževanja

Cilj izobraževanja je seznaniti udeležence z različnimi vrstami izvedenih finančnih instrumentov, z njihovim vrednotenjem ter s številnimi praktičnimi nasveti za njihovo uporabo za zavarovanje pred finančnimi tveganji, pa tudi za trgovanje.

Vsebina izobraževanja?

Komu je namenjen?

 • bančnikom in finančnikom, ki se ukvarjajo
  • z upravljanjem tveganj
  • z bilanco banke ali podjetja
 • zakladnikom
 • trgovcem z valutnimi in obrestnimi izvedenimi instrumenti
 • trgovcem z vrednostnimi papirji
 • komercialistom, ki ponujajo različne bančne produkte
 • borznim posrednikom

Način dela

Program izobraževanja Izvedeni finančni instrumenti v praksi ne zahteva praktičnih izkušenj z izvedenimi finančnimi instrumenti, teoretične osnove s tega področja pa so vsekakor dobrodošle. Izobraževanje je namenjeno tako udeležencem, ki še nimajo praktičnih izkušenj s tega področja, kot tudi tistim finančnikom, ki so že poskusili uporabiti te instrumente, pa bi radi svoje znanje nadgradili s praktičnimi primeri. Poleg teoretičnih osnov bodo obravnavane tudi posebej zanimive rešitve za vsakodnevno delo. Posamezne teme se bodo hitro in intenzivno premikale od osnov instrumentov do različnih operativnih vidikov njihove uporabe. Zaradi uporabe praktičnih primerov in vaj naj imajo slušatelji s seboj finančni kalkulator (HP 17B ali podoben).

Popust za skupine

 • 3 in več udeležencev – 550 EUR / udeleženca

Jernej Doles

Izvajalec seminarja

Jernej Doles

Mag. Jernej Doles je dolga leta praktično trgoval z različnimi finančnimi instrumenti, kar mu je pomagalo pri razumevanju njihove logike, logike delovanja finančnega sistema in pri razumevanju tveganj, ki so prisotna na finančnih trgih. Praktična znanja je redno nadgrajeval s svojim izobraževanjem predvsem v tujih finančnih ustanovah. Pedagoške izkušnje pa je nadgradil tudi z delom v Izobraževalnem centru velike banke. Svoje vedenje o finančnih instrumentih, finančnih trgih, upravljanju finančnih tveganj in finančni regulativi posreduje drugim na različnih izobraževanjih in konferencah v Sloveniji in tujini že skoraj dve desetletji. Kliknite tukaj za dodatne informacije o predavatelju

Prijave sprejemamo še

Day(s)
Hour(s)
Minute(s)
Second(s)

Details

Start:
31 March 2022 @ 9:00 am
End:
1 April 2022 @ 3:00 pm
Cost:
590 EUR
Event Category:
Website:
https://news.omegafinance.si/ifi

Venue

Hotel Lovec, Bled
Ljubljanska cesta 6
Bled, 4260 Slovenia
Phone:
04 620 41 00